“Moj Hatixhe, moj n’shami t’kuqe…” nga Hamide Sadiku (Teksti dhe kënga)

Moj Hatixhe, moj n’shami t’kuqe,
Ti ngjyn nana majo flokt’ e kuqe
Flokt’ e kuqe t’i shitoft zana,
A po t’dhimen o baba e nona?
Baba, nona, dy vllaznija,
Shkoj te burri o m’rrok pleqnija.
Shkoj te burri, m’rrok pleqnija,
Për kanaci m’rrokin o fmija.
Për kanaci o m’rrokin o fmija,
Lypin o bukën o arga shpija
Lypin o buken o argat shpija,
Mall i kom o teshat e mira.

ObserverKult

Kliko edhe:

DRITËRO AGOLLI: NËNA IME, E BUKURA HATIXHE!