Mos u bë kopje e keqe e dikujt tjetër, rri origjinal!

origjinal

Në vazhdim ObserverKult ua sjellë disa thënie nga autorë të ndryshëm mbi origjinalitetin:

– Ji versioni origjinal i vetes sate dhe jo kopja e keqe e dikujt tjetër. /Judy Garland

– Mendimi origjinal është si mëkati origjinal: të dy kanë ndodhur që para lindjes sate, njerëzve që absolutisht nuk ke njohur. /Fran Lebowitz

– Në çastin që ti kthen një fëmijë në kopjen e një tjetri, shuan shkëndijën e tij të origjinalitetit me të cilën kish ardhur në botë. /Anthony de Mello

– Njërëzit origjinal janë më të rrallë nga ç’besohet. /Giacomo Leopardi

– Sa më e fortë dhe origjinale të jetë një mendje, aq më e prirur drejt vetmisë do të jetë. /Aldous Huxley

– Është origjinal ai që rrezikon dhe eksperimenton diçka të re. /Seth Godin

– Cilësia kryesore e gjeniut nuk është përsosmëria, por origjinaliteti, hapja e horizonteve të reja. /Arthur Koestler

– Është më mirë të dështosh duke qenë origjinal sesa të kesh sukses duke imituar. /Herman Melville

ObserverKult

———————

Lexo edhe:

MINISTRI ÇEKU TAKOHET ME AMBASADORIN MALAJ: BASHKËPUNIMI KULTUROR MES KOSOVËS DHE SHQIPËRISË ËSHTË I PASHMANGSHËM