Nanë Tereza: Grua, sigurohu që në vend të dhembshunisë të falin respekt

Shën Tereza

Kujto gjithmonë
që lëkura rrudhet,
flokët thinjen,
dhe ditët shndërrohen në vite.

Por ajo çka asht e randësishme nuk ndryshon;
forca dhe bindja jote nuk kanë moshë,
shpirti jot asht ngjitës
në çdo rrjetë merimange.

Mbas çdo linje përfundimi
ka një linjë rifillimi.
Mbas çdo suksesi
ka një tjetër zhgënjim.

Derisa të jesh gjallë, ndihu e gjallë.
Nëse ja ndjen mungesën asaj çka ke ba,
kthehu dhe bane prapë,
Mos jeto më foto të verdha,
insisto edhe nëse të gjithë
po presin që të dorëzohesh.

Mos lejo që hekuri mrenda teje
të ndryshket.
Sigurohu që në vend të dhembshunisë
të falin respekt.

Kur për shkak të viteve
s’ke me mujtë me vrapue, ec shpejt.
Kur mos të mundesh me ecë shpejt, ec.
Kur mos të mundesh me ecë, përdor bastunin.
Por mos u ndal asnjiherë.

Përshtati në shqip Arjola Zadrima

*Titulli i origjinalit: “Grues”


Lexo edhe:

NËNË TEREZA FILLIMISHT NUK PRANOI TË TAKOHEJ ME NEXHMIJE HOXHËN… PSE KËRKOI QË DHOMËN TA MBANTE MBYLLUR