Allende: Nuk ekzistojnë ndarje përfundimtare, derisa ka një kujtim…

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Nëse ndihesh i pikëlluar, je duke jetuar në të kaluarën. Nëse ndihesh i shqetësuar, je duke jetuar në të ardhmen. Nëse ndihesh i qetë, je duke jetuar në të tashmen./Lao Tzu

Si ka mundësi që nuk e kuptojmë asnjëherë kur fillon dashuria, por gjithmonë e dimë kur mbaron. /George Carlin

Në fillim të shpërfillin, pastaj të përqeshin, mandej të luftojnë, e në fund ti fiton. /Gandhi

Nuk ekzistojnë ndarje përfundimtare, derisa ka një kujtim. /Isabel Allende

Nga gjithçka e përjetshme, afatin më të shkurtër e ka dashuria. /J. Vishnjevski

Paragjykimet janë ato që budallenjtë përdorin për arsye. /Volteri

Mos u bëj një njeri suksesi, bëhu një njeri vlerash./ Albert Einstein

ObserverKult  

————————————————–

LEXO EDHE: NËSE DASHURON DIKËN QË TË DASHURON, MOS I SHKATËRRO KURRË ËNDRRAT E TIJ…

Sado që mund t’ëndërroj gjithçka, ti tejkalon ëndrrën. Syri yt  premton dashuri, zemra yte dhuron qiellin. /Victor Hugo

Dashuria është ëndrra e vetme që nuk ëndërrohet. / Paul Fort

Një ëndërr pa dashuri është një ëndërr e harruar.  /Paul Eluard

Dashuria është një ëndërr për dy. / Bjork

Në mëngjes kemi dy mundësi, ose të flejmë sërish për t’i vazhduar ëndrrat, ose të zgjohemi për t’i përjetuar ato. /  Axel Albanel 

Më duaj siç jam dhe jo siç nuk jam…Jam i vërtetë dhe mos më shih tutje si një ëndërr… / Descrea

E dini se jeni dashuruar kur nuk ju zë gjumi sepse realiteti është përfundimisht më i mirë se ëndrrat tuaja. /Dr Seuss

Nëse dashuron dikën që të dashuron, mos i shkatërro kurrë ëndrrat e tij. Ëndrra e tij më e madhe, më absurde, je ti. /Alessandro Baricco 

Ç’është dashuria? Është bota ku përjetohen të gjitha ëndrrat tona. /Jessy Tom


LEXO EDHE: THËNIE PËR MARTESËN: MARTESA ËSHTË FUSHËBETEJA KU MBARON LIRIA PERSONALE…

Martesa është…:

Martesa i ngjan vdekjes, sepse shumë njerëz arrijnë të përgatitur.
Tomaseu

Sido që të jetë, martohuni. Nëse merrni grua të mirë do të jeni të lumtur, nëse merrni grua të keqe, do të bëheni filozof.
Sokrati

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU