Në ditëlindjen e tij, Mevlan Shanaj, kujton fjalët e nënës: “Mos ja kërko tjetrit atë që nuk e do për vete”…

Regjisori i njohur, Mevlan Shanaj sot në ditëlindjen e tij të 78-të, ka kujtuar disa fjalë me shumë vlerë të nënës së tij.

Përmes një fotografie të cilën e ka postuar në rrjetet sociale ku shihet së bashku me gruan e tij, ka theksuar se fjalët me vlerë të nënës së tij nuk i ka shkelur asnjëherë.

Postimin të cilin e ka publikuar në rrjetet sociale, Shanaj thotë se e ka shkruar sot nga Mali i Tomorrit në orën 05:00 të mëngjesit, për të kujtuar orën kur ka ardhur në këtë botë.

Postimi i plotë i Mevlan Shanaj:

Më vijnë në ment herë pas here fjalët e nënës. “Mos ja kërko tjetrit atë që nuk e do për vete”. “Bëje të mirën, hidhe në det”, ” Çdo njeri e ka një nënë, ajo e di ç’është dhimbja”.

Në mënyrë instiktive gjatë gjithë jetës, këto porosi nuk i kam shkelur!

Do isha i lumtur, të lija një vragë në mendjen e pasardhësve të mi!

I bindur se do jetë pasuria më e çmuar që do t’u lë dhe kur ata të jenë në moshën time. Të kujtojnë se çfarë dëshire kisha të trashëgonin!                                      

E shkrova sot nga Mali i Tomorrit në orën 5.00 të mëngjesit(-15). Për të kujtuar orën 5.00 të 1945 që qava kur erdha në këtë botë!

(foto nga Perla e Tomorrit)

ObserverKult


Lexo edhe:

YLLKA MUJO: SI MË BINDI MEVLAN SHANAJ TA PRANOJA ROLIN ME VETËM NJË FJALI QË E THA…

Yllka Mujo foli kohë më parë për filmin “Lule të kuqe, lule të zeza”

“Kur Mevlan Shanaj erdhi dhe më solli skenarin e filmit më tha: ‘Kur Natasha e shkroi këtë skenar të ka pasur në mend ty’ dhe unë mbeta e shokuar.

U dashurova me këtë rol sepse ishte shumë i vërtetë, ishte brenda një bote kaq komplekse, saqë unë nuk e kisha jetuar asnjëherë. Mendova, edhe sikur të jetë ky roli i fundit i realizoj pritshmëritë e mia. Kishte një fuqi dramatike të jashtëzakonshme”

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult