Ne mund të mësojmë të duam vetëm duke dashur…

me puthje

ObserverKult ua sjell disa thënie nga shkrimtarja e njohur, Iris Murdoch…

“Dashuria është treguesi më i mirë se diçka përtej egoizmit është e vërtetë”.

“Ne jetojmë në një botë fantazish, një botë iluzioni. Synimi më i madh në jetë është të gjejmë realitetin”.

“Unë uroj që kushdo të bekohet me mure për erën, me një çati për shiun, me një filxhan çaji të ngrohtë pranë zjarrit, me njerëzit që i do pranë, si dhe me çdo gjë që dëshiron zemra e tyre”.

“Dashuria është ajo që ndodh kur qendra e universit të dikujt fillon dhe rrotullohet rreth të njëjtin person tjetër”.

“Vetëm gënjeshtrat dhe e keqja mbizotërojnë, nëse i lë të tjerët të marrin vendime për ty”.

“Ne mund të mësojmë të duam vetëm duke dashur”.

“Të dalësh nga një dashuri e madhe është vërtet ftilluese, pasi nis ta shohësh botën me sy të rinj”.

“Ne të gjithë duhet të përgatitemi për të ardhmen, nëse shohim se sa e tmerrshme është e tashmja jonë dhe sa keq po shkon ajo”.


Lexo edhe:

VASCO ROSSI: MË KAP DORËN DHE MË TREGO SE NUK KA GJËRA TË PAMUNDURA…

Ua sjellim disa thënie të shkrimtarit dhe këngëtarit të njohur italian, Vasco Rossi:

“Të ndalesh, në thelb, është si të vdesësh”.

“E ndërkohë plakesh, i bindur se vite më të mira do të vijnë”.

“Sepse me kohën ndryshon gjithçka, ndryshojmë edhe ne”.

“Ndjesitë, nuk janë asnjëherë tepër. Shumë shpejt mësohesh, lodhesh, por është e pamundur të jetosh pa to”.

“Nuk ka rëndësi që jeta është e shkurtër, duhet ta jetosh thellësisht”.

“Të harrosh është e thjeshtë, mjafton të mos e kujtosh çfarë të ka ndodhur”.

“Më kap dorën dhe më trego se nuk ka gjëra të pamundura”, transmeton ‘bota.al’.

“Nëse diçka nuk e beson vetë ti, nuk ka se si ta besojë askush”.

“Jeta nuk është si një komedi që mund ta provosh paraprakisht. Duhet ta jetosh spontanisht”…

TEKSTIN E PLOTË E GJENI KËTU

ObserverKult