Nëna është personi i vetëm në botë që të do në çdo situatë, 15 thënie për nënën

Nëna, qenia më e dashur në botë….Sa e sa thënie i janë kushtuar këtij engjëlli. ObserverKult ua sjell disa thënie nga personalitete të njohura që flasin për të:

1.Kemi lindur nga dashuria; dashuria është nëna jonë./Rumi

2.Dashuria e nënës është paqja. Nuk ka nevojë të fitohet, nuk ka nevojë të meritohet./ Erich Fromm

3.Gjithçka që jam apo shpresoj se do të jem, ia kam borxh nënës time engjëllore!/Abraham Lincoln

4.Nëna është emri i Zotit në buzët dhe zemrat e fëmijëve të vegjël!/William Makepeace Thackeray

5.Jeta fillon duke u zgjuar dhe dashuruar fytyrën e nënës!/George Eliot


6.Në veshët e një fëmije, fjala “nënë” është magjike në të gjitha gjuhët./ Arlene Benedict

7.Kur je nënë, nuk je kurrë vetëm në mendimet e tua. Një nënë gjithmonë duhet të mendojë dy herë. Një për vete dhe një për fëmijën e saj./ Sophia Loren

8.Dashuria e nënës nuk vjetërohet kurrë./ Seneka

9.Dashuria e nënës të çliron./ Maya Angelou

10.Nëna është personi i vetëm në botë që të do para se të të shohë. /Johann Heinrich Pestalozzi

11.Në veshët e një fëmije, fjala “nënë” është magjike në të gjitha gjuhët!/ Arlene Benedict

12.Nëna: çdo dashuri fillon dhe përfundon atje!/ Robert Browning

 13.Fati i ardhshëm i një fëmije, është gjithmonë rezultat i punës së nënës së tij!/ Napoleon Bonaparte

14. Zemra e nënës është një humnerë e thellë, në fund të së cilës gjithmonë do të gjesh falje./ Balzak

15. Nëna: banka që depozituam të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet tona./ TalmagePërgatiti T.K/ ObserverKult

Kliko edhe:

“NËNA FOTO NUK KA”, POEZINË E PETRIT RUKËS E INTERPRETON ZAMIRA KITA

petrit ruka nëna
Petrit Ruka

Nëna foto nuk ka veç asaj të pasaportës
që gjendet dhe në varrin e saj, ku u fal.
Shteti veç njëherë e dërgoi fotografin
për robërit e tij
deri lart në mal…

Ja sa ta të rris dhe këtë fëmijë
unë e mjera,
sa t’i ndërroj këto këpucë të vjetra,
fotografi nuk kaloj më kurrë asaj ane…
qyteti më tej katër kilometra…

Kur rriti mua, të gjashtin, rrudhat
i kishin zbritur hartën e Shqipërisë
nga balli tek mjekra,
po ajo nuk qau që unë të mos e shihja;
“Ç’e dua një foto tani… unë e zeza?!”

Për poezinë e plotë dhe interpretimin kliko KETU

ObserverKult