Nexhmije Pagarusha: Bien tupanet n’katër anët (teksti dhe kënga)

Bien tupanet n’katër anët
se sot kemi darsëm
darsëm të madhe s’ mbahet mend
nana marton djalin.

Trima e trimnesha eni pra të vallzojmë
në këtë shtëpi bujaresh
ne ta gzojmë
të vallzojmë së bashku të gjithë të këndojmë
bashkëshortëve trimat
u dëshirojmë.

Zoja e shpisë na bjen me ngranë
bukë e mish sikur përherë
cakërojmë gotat si përherë
ky oxhak o qoftë me nderë.

Trima e trimnesha eni pra të vallzojmë
n’ këtë shtëpi bujaresh
ne ta gzojmë
të vallzojmë së bashku të gjithë të këndojmë
bashkëshortëve trimat
u dëshirojmë.

ObserverKult