Nexhmije Pagarusha: U qu Rrushja n’atë sabah…(teksti dhe kënga)

Qu qu rrushja n’atë sabah,
ka la sytë , ka dalë n’çardak,
dul n’çardak e mori thikën,
me durë t’bardha ja ka ngjitë.

Plot me rruza me bylyzyk,
çka don djalë,  o për drekë me t’qitë,
a don pulën me ta mbytë,
a do petlla e fli të ngrytë?

Kshtu djalin po ma pytë:
“Nuk du pulën me ma mbytë,
as s’du petlla e fli të ngrytë,
vec n’mjapsh faqet e dy sytë”

ObserverKult

Kliko edhe:

NEXHMIJE PAGARUSHA: MA FAL ATË BUZËQESHJE…(TEKSTI DHE KËNGA)