Nexhmije Pagarusha: O moj bukuroshe…(Teksti dhe kënga)

O moj bukuroshe,
Synin kur ta pashë,
Rrugës kur kalojshe
Dy, tri fjalë t’i thashë.

Hajde shpirto ti,
Hajde shpirti im,
Se pa ty jeta
Asht e zbrazët gjithnjë.

Dy, tri fjalë të ambla
Për dashninë e parë.
S’bashkut me të tana
Zemrën ty ta dhashë.

Hajde shpirto ti,
Hajde shpirti im,
Se pa ty jeta
Asht e zbrazët gjithnjë.