Nexhmije Pagarusha: Unë ty moj të kam dashtë (teksti dhe kënga)

Unë ty moj të kam dashtë
Prej së vogli, deri n’pleqni
S’të erdhi keq, me më lanë,
E të marrish tjetër njeri?

Sytë e mi ma s’po shikojnë
Qajnë e rrjedhin si burim.
Ah moj zemër , shumë durove,
Digju, kallu, hajde bre shpirti im!