Nevojiten vite të tëra për të ndërtuar besimin dhe vetëm një sekondë për ta shkatërruar atë!

Paulo Coelho

Kam mësuar se…Nuk mund ta bësh dikë që të t’dashurojë. E tëra që mund të bësh është të jesh dikush që dashuron dhe pjesa tjetër varet nga pala tjetër.
Kam mësuar se…Pa marr parasysh sa kujdesem unë, disa njerëz nuk ma kthejnë kujdesin.
Kam mësuar se…Nevojiten vite të tëra për të ndërtuar besimin dhe vetëm një sekondë për ta shkatërruar atë.
Kam mësuar se…Nuk llogaritet se ç’ka ke në jetën tënde por, ajo që llogaritet është kush është në jetën tënde.
Kam mësuar se…Mund të mbështetesh në sharmin tënd për më së shumti pesëmbëdhjetë minuta. Pas kësaj më mirë është të mësosh diçka.

Kam mësuar se…Nuk është e rëndësishme ajo që ndodh me njerëzit. E rëndësishme është ç’ka bëjnë ata për këtë gjë.
Kam mësuar se…Mund të bësh shumë gjëra për një çast, që gjithë jetën do t’sjellin kokëçarje.
Kam mësuar se…Pa marr parasysh si e shtreson një gjë, Gjithnjë ekzistojnë dy anë të asaj shtrese.
Kam mësuar se…Më nevojitet kohë e gjatë, që të bëhem personi që dua të jem.
Kam mësuar se…Se shumë më lehtë është të reagosh, se të mendosh.

Kam mësuar se…Nga të dashurit gjithnjë duhet të ndahemi me fjalë të dashura sepse mund të jetë hera e fundit që i shohim.
Kam mësuar se…Mund të shkosh shumë më gjatë, pas asaj që mendon se s’mundesh më.
Kam mësuar se…Ne jemi përgjegjës për atë që bëjmë, pa marr parasysh si ndihemi.
Kam mësuar se…Ose ti e kontrollon qëndrimin tënd, ose ai të kontrollon ty.
Kam mësuar se…Heronjtë janë njerëz që e bëjnë atë që duhet bërë, kur nevojitet të bëhet një gjë e tillë, pa i marr parasyshë pasojat.

Kam mësuar se…Për t’u mësuar me falë, Duhet të ushtrosh gjatë.
Kam mësuar se…Ekzistojnë shumë njerëz që ju duan pa masë, por thjesht nuk e dinë mënyrën si t’ju tregojnë.
Kam mësuar se…Paraja është mënyrë dështuese për të llogaritur suksesin.
Kam mësuar se…Ndonjëherë, njerëzit që ju keni pritur t’ju shqelmojnë kur jeni të shtrirë në tokë, do të jenë ata që do t’ju ndihmojnë të ngriteni në këmbë.
Kam mësuar se…Ndonjëherë kur jam i hidhëruar, kam të drejtë të jem i hidhëruar, por kjo s’më jep të drejt të bëhem i pamëshirshëm.
Kam mësuar se…Miqësia e vërtetë vazhdon të rritet, qoftë edhe përtej distancave të mëdha. E njëjta gjë ndodh me dashurinë e vërtetë.

Kam mësuar se…Vetëm nëse dikush nuk ju do në mënyrën që ju dëshironi t’ju dojë nuk do të thotë se nuk ju do me gjithë ç’ka ka.
Kam mësuar se…Familja juaj nuk do të jetë gjithnjë pranë jush. Duket qesharake, por njerëzit me të cilët s’keni fare lidhje mund të kujdesen për ju, t’ju duan dhe t’ju mësojnë që sërish t’i besoni njerëzve. Familjet nuk janë afërsi biologjike!
Kam mësuar se…Pa marr parasysh se sa i mirë është miku juaj, ka për të ju lënduar kohë – pas kohe, dhe ju duhet të mësoheni t’ia falni për një gjë të tillë.
Kam mësuar se…Gjithnjë nuk mjafton të jesh i falur nga të tjerët. Ndonjëherë duhet të mësohesh që edhe vetë të falesh.
Kam mësuar se…Pa marr parasysh sa keq është thyer zemra jote, bota nuk ndalet për shkak të pikëllimit tënd.
Kam mësuar se…Kushtet dhe rrethanat mund të ndikojnë për atë kush jemi ne, por ne jemi përgjegjës për atë se kush bëhemi në ardhmëri.

Kam mësuar se…Vetëm për shkak se dy njerëz fjalosen, kjo nuk do të thotë se nuk e duan njëri tjetrin, dhe vetëm për shkak se nuk fjalosen, nuk do të thotë se e duan njëri tjetrin.
Kam mësuar se…Nuk duhet t’i ndyshojmë miqtë;Nëse i kuptojmë ndryshimet e tyre
Kam mësuar se…Dy njerëz mund të shikojnë saktësisht në të njëjtën gjëdhe të shohin plotësisht dy gjëra të ndryshme.
Kam mësuar se…Pa marrë parasysh pasojat, ata që janë të sinqertë me veten arrijnë më larg në jetë.
Kam mësuar se…Besimi i varur në mur nuk ju bën krijesë të këndshme njerëzore.
Kam mësuar se…Fjala “dashuri” mund të ketë shumë kuptime dhe e humb vlerën kur përsëritet për së tepërmi./ ObserverKult