Nuk dështon martesa, por njerëzit…

Kanë thënë për martesën:

Martesat e lumtura bazohen në një miqësi të thellë./John Gottman

Nuk dështon martesa, por njerëzit. Gjithçka që martesa bën, është t’i shfaqë njerëzit ashtu siç janë./Harry Emerson Fosdick

Sekreti i një martese të lumtur mbetet sekret./Henny Youngman

Ku ka martesë pa dashuri, do të ketë dashuri pa martesë./ Benjamin Franklin

Kur dikush martohet, përgjysmon të drejtat dhe dyfishon detyrimet./ Arthur Schopenhauer

Kush martohet keq, gjithë jeta i shkon për dreq./ Agnolo Firenzuola

Ndjesia e përkatësisë, kjo është martesa./Vittorino Andreoli

Martesa thjeshton jetën, por ndërlikon ditën./ Edmond Rostand/ ObserverKult