Hesse: Njeriu ndjehet i frikësuar vetëm nëse nuk është në harmoni me veten

ObserverKult ua sjell disa thënie të autorëve të njohur:

• Tregohu aq i fortë në veprime, sa je në mendime (William Shakespeare)

• Imagjinata i është dhënë njeriut për të kompensuar atë që ai nuk është, dhe një sens humori për të ngushëlluar veten për atë që është (Oscar Wilde)

• Asnjë s’mund të të bëjë të ndihesh inferior pa lejen tënde (Eleanor Roosevelt)

• I fortë është ai që është në gjendje të kap çdo komunikim mes shqisave dhe mendjes (Napoleon Bonaparte)

• Ajo që nuk më vret më bën më të fortë (Friedrich Nietzsche)

• Nuk mund të shkelësh dy herë në të njëjtin lumë (Herakliti)

• Sa më shumë e mendoj aq më shumë e kuptoj që s’ka asgjë më artistike se sa të duash të tjerët (Vincent Van Gogh)

• A nuk është interesante se si jemi të gjithë të krijuar nga Zoti, dhe prapë dallojmë kaq shumë. (Desmond Tutu)

• Njeriu ndjehet i frikësuar vetëm nëse nuk është në harmoni me veten (Hermann Hesse)

• Një shoqëri delesh me kohë lind një qeveri ujqërish (Bertrand de Jouvenel)

• Gjithkush dëshiron të jetojë në kurriz të shtetit. Ata harrojnë se shteti jeton në kurriz të të gjithëve (Frederic Bastiat)

• Mos qaj për të shkuarën, mos ëndërro për të ardhmen, përqendro mendjen tek e tashmja (Buda)

• Bëj punën që do, dhe nuk do të të duhet të punosh kurrë (Konfuçi)

• Dobësia e sjelljes bëhet dobësi e karakterit (Albert Einstein)

• Ata që nuk mund të ndryshojnë mendjen e vet nuk mund të ndryshojnë asgjë (George Bernard Shaw)

—————————————-

LEXO EDHE: URREJTJA NUK MUND TA NDALOJË KURRË URREJTJEN, VETËM DASHURIA MUNDET

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Nga të gjitha gjërat e urryera, një grua që kemi dashur dikur është më e urryera. /Max Beerbohm

Falënderoj të gjithë ata që më urrejnë, pasi është falë tyre që unë e dua veten më shumë. /Melissa Panarello

Urrejtja nuk mund ta ndalojë kurrë urrejtjen, vetëm dashuria mundet./Buda

Të gjithë më urrejnë ngaqë jam kaq i dashur nga të gjithë. /Peter de Vries

Duhet dashuruar siç do urreje, ose duhet urryer siç do të dashuroje./Biasi

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU