Pal Ndrecaj: Ora

Varur në mur
lëkundet ora e tim et
tek i deshifron ca dridhje

Si në një thirrje të dobët telefonike
plas zemër e njeriut e e dheut
për të vënë lidhje:

-Alo…! A dëgjon…?
bashkimit sikurse ndarjes
i prinë përherë një fatkeqësi…
prishen dy gjysma
bëhet një Shqipëri

Dhe vazhdon ora gjuhën e vet
mbi gërmadha pak nga pak
tik- tak…!
tik- tak…!
tik- tak…!

Dhjetor 2019