Philip Larkin: Dritare të larta

Kur shoh disa fëmijë
dhe hamendësoj, ai bën  seks me atë,
ajo merr tabletë apo përdor kontraceptiv
E di, kjo është një parajsë.

Të gjithë të vjetrit kanë ëndërruar tërë jetën-
Lidhjet dhe gjestet të lihen mënjanë
si një autokombajnë e dalë mode,
të gjithë të rinjtë të zbresin rrëshqitses së gjatë.

drejt lumturisë së pafund, vras mendjen nëse
ndonjëri më shikonte kështu, dyzet vjet më parë
dhe mendonte: Ashtu duhet të jetë jeta;
s’ka zot më apo djersitje natën

për mëkatet apo për ta fshehur
çfarë mendon për priftin. Ai
dhe shokët e tij do të zbresin rrëshqitses së gjatë
si zogj të lirë bastardë. Dhe fill

më tepër sesa fjalët vjen mendimi i dritareve të larta:
xhami që gjithë rrezet e diellit i përhumb
dhe përtej tij, ajri blu, i thellë që tregon
asgjë, që nuk është askund dhe është e pafund.

Përktheu: Kujtim Morina