Proverba popullore shqiptare për mikun

Fjalë të urta shqiptare për mikun:

Ari në zjarr provohet, miku në rrezik kuptohet. VLORË
Kur je veti i dytë, të ngoh dhe fryma e shokut. BERAT
Me mikun ha e pi, të dhënë e të marrë mos ki. JUG
Mëson nga armiku më shumë se nga miku. JUG
Miku i mirë të nderon shtëpinë, miku i vjetër nuk hidhet poshtë. JUG
Miku është mik deri sa nuk përzihet në hallet e shtëpisë. VERI
Miku harrohet po të largohet. PËRMET
Miku i mirë vjen nga porta. BERAT
Miku i mikut tim, është edhe miku im. VLORË
Ruajmë nga miku, se nga armiku ruhem vetë. VLORË
Shokë bashkë, e bukë veç. JUG
Trimi i mirë me shokë shumë. JUG
Shoku sa duhet, aq qortohet. KOSOVË
Bjer, o zot, mikun; të haj dhe i zoti i shtëpisë. LABËRI
I mirë për shokë, e i lig për vete. JUG
Jo gjithmonë “mirë se të gjeta” po edhe “mirë se erdhe”. ELBASAN
Miku i afërt nuk ka nder, se vjen përherë. MYZEQE
Miku i thirrur, duhet përcjellun. MIRDITË
Miku nuk vjen për thelë e lëng, po për fjalë e për kuvënd. KRUJË
Mikut i lëshohet vendi dhe i dëgjohet kuvendi. KRUJË
Rrugën për te miku, mos e lër të zërë bar. FIER

ObserverKult