Qamili i Vogël & Mazllom Mejzini: Kur prej teje u ndava (teksti dhe kënga)

Kur prej teje u ndava
qe për në gyrbet
megjithëse u largova aman
një dashni na mbet.

Kur ti nga Gjakova
një letër ma çon
dhe unë nji ta shkrova aman
ma nuk më harron.

Kur erdhi pranvera
si stinë defrimtare
T’shikjosha kah dera
aman si një arsimtare.

Por gjithnji në ty
mendjen që e kam
Lule lem në hije aman
Bashke me ty të jam.