Ramë Lahaj: Për mu paska ken kismet (Teksti dhe video)

“Për mu paska ken’kismet” nga Palok Kurti e kënduar nga Ramë Lahaj, në koncertin e Filarmonisë së Maqedonisë së Veriut në vitin 2021.  

Për mu’ paska kjenun kismet
Me kjenë ti e tjera kujt.
Masi të du, të due,  
….ti moj zojë e randë

Masi të du, të due, ban me rahmet!
Jar, ti moj zojë e randë

Masi të du, të due, im njeri ,
ti moj zojë e randë.

ObserverKult


Lexo edhe:

FREDERIK NDOCI: TEK NJË ZEMËR RRI, PA FAJ DASHURI (TEKSTI DHE KËNGA)

S’je bozhur, as lëndinë, dashuri
Ti je poezi e artë, ti je poezi.
Mund të flasë shpesh për ty, një poet
Në çdo zemër ti, një herë troket.

Mbi një plis të blertë jeton,
Ti një botë të tërë dhuron,
Bën të ecin bashkë dy vetë,
Plot një jetë.

Ti na fal detin, që edhe dallgët ja duam.
Laureshat këngën mësuan, nga buzët e tua
Dhe malet, që fusha i largon.
Dashuria, i afron.

Aspak jo mes njerëzve mos mungo,
Se moshën e lules na dhuron ti.

Ka kjo jetë në çdo brez, dashuri
Tek një zemër rri, pa faj
Jo, jo ska çudi
Mund të flasë shpesh për ty, një poet
Në çdo zemër ti, veç një herë troket.

Mbi një mal të lartë vallëzon,
Mbi një fushë të gjërë vrapon.
Lulja udhën hap për ty,dashuri

Tekstin e plotë të këngës dhe videon mund ta shikoni KËTU:

ObserverKult