Redon Makashi & Xhensila Murtezaj: Ëndërroj të të shoh sërish (teksti dhe kënga)

Ëndërroj të të shoh sërish… intepretojnë Redon Makashi & Xhensila Murtezaj

Në gjysmën e qiellit ka ca pika shi
Në gjysmën tjetër mbave vetëm lotin tim pikojnë
Sa herë kam dhimbje dhe rënkoj
Në netën e ngrohta vetmia më fton
Dhe ngre kokën lart mundohem që të shoh atë
Më dukej vetëm turbull dhe asgjë.

Ç’po ndodh me ne
Ku jam dhe ku je
akoma nuk të gjej.

Ëndërroj të të shoh sërish
Veshur me bluzë plotë ngjyrë
Flokët mbaje vetëm hedhur në fytyrë
Loti dhe shiu më thonë prite se këtë herë do vinë
Lagur ecën vetëm nëpër shi.

Ja zëri im diku ndaloj
Vjen zëri yt më të këndoj
Jo se besoj s’di përse të sy kaq shiun dashurojmë.

————————————————————————————————

LEXO EDHE: Redon Makashi: Përse më bëre të t’urrej (teksti dhe kënga)

E ndjeva gjithçka po mbaronte
S’ishim më si më parë
Ajo dashuri s’ekzistonte
Ajo ishte vrarë

E shumë u mundova t’a ktheja
Po gjithçka ishte e kotë
Ti kishe vendosur të shkonje
Nje jetë të re të filloje

Para se të shkosh ti vajzë
Dëgjomë një fjalë
Se të gjithë djemtë
Njësoj janë

Po ti ndoshta asnjëherë
Nuk më ke ndjerë vërtet
Atë zemrën time
Ti s’e njeh

Shko ti vajzë në jetën tënde
Shko se të urrej
Ti mua më solle veç dhembje
Dashurinë ma rrëmbeve

Shko vajzë ti në jetën tënde
Shko dhe rri e qetë
I humba të gjithë ato ndjenja
S’më besohet
Se të kam dashur vërtet

E mos u shqetëso më për mua
Se do di si të dal
Ndoshta në fillim pak do të vuaj
Por te ty kurrë s’do të ndalem

Do mundohem t’i harroj të gjitha
Ato kujtime që më le ti vajzë
Sepse ti s’je më e imja
Me tjeter kënd do të dalësh

Para se të shkosh ti vajzë
Dëgjomë një fjalë
Se të gjithë djemtë
Njësoj janë

Po ti ndoshta asnjëherë
Nuk më ke ndjerë vërtet
Atë zemrën time
Ti s’e njeh

Shko vajzë ti në jetën tënde
Shko se të urrej
Ti mua më solle veç dhembje
Dashurinë ma rrëmbeve

Shko vajzë ti në jetën tënde
Shko dhe rri e qetë
I humba të gjitha ato ndjenja
S’më besohet
Se të kam dashur vërtet.