Riza Bytyqi: Vinë vaporat, moj nanë, bregut detit… (teksti dhe kënga)

Ju ftojmë ta dëgjoni të kënduar nga Riza Bytyqi këngën “Vinë vaporat “

Vinë vaporat moj nanë, bregut të detit,
O dilni shihni moj nanë, asqertë e mbretit.

O dilni shihni moj nanë, kah po i çojshin,
O disa kajshin moj nanë, disa knojshin.

O disa kjajshin moj nanë, disa knojshin.
O ka nji letër moj nanë, n’vilajet e çojshin.

O ka nji letër moj nanë e çojnë n’vilajet,
O ka shtatë vjet o moj nanë, t’na presin gratë.

O se mos pritshin moj nanë, për shtatë vjet,
O le t’i marrin moj nanë, burrat pleq.

O burra pleq o moj nanë, o pleq me mjekerr,
O ishalla vjen o moj nanë, naj dever tjetër.

ObserverKult

——————————

Lexo edhe:

RAMA DËSHIRON INSTALACION 3.7 MILIONËSH NË OBORR TË ZYRËS

Kryeministri Rama dëshiron që në oborrin e zyrës të tij të ketë një hapësirë e cila ofron bimësi, qetësi dhe pamje të bukur për eventet.

Hapja e tenderit për ndërtimin e një instalacioni druri në Oborrin e Kryeministrisë i cili do të kushtojë 3.7 milion euro, nuk ka vetëm problemin logjik se si po shpenzohen paratë e buxhetit, por në radhë të parë, tregon sesi sot po qeveriset dhe vlera që kanë 85 mijë nëpunësit e administratës publike përballë një njeriu të vetëm: kryeministrit.

Problemi qëndron se dëshira e kryeministrit Rama, nuk është diskutuar me asnjë institucion që përgjigjet për financat e shtetit, por konsiderohet si urdhër për të gjithë zinxhirin zbatues të administratës tonë.

Tekstin e plotë e gjeni KETU