Rovena Dilo: Dashurinë s’e kam harruar, s’e harroj (teksti dhe kënga)

Erdhi prilli shkriu bora majave
Maleve bie këmbora, maleve
Është një vajzë, vajzë mali
Është e bukur si një yll
Është brenga e një djali
Borë e bardhë, trëndafil.

Erdhi prilli shkriu bora majave
Maleve bie këmbora maleve
E pashë një bilbil mënjanë
Rrinte i struktur qan me vaj
Pse s’këndon po rri veçan’.

E pashë nje bilbil mënjan;
Rrinte i strukur qan, me faj
Pse s’këndon po rri veçant’
Bilbili i mirë qan me lot
Zogjtë dy nga dy jetojnë
Dhe këndojnë në fole
Çajnë qiellin e kaltër
Edhe largohen si rrufe.

Erdhi prilli shkriu bora majave
Maleve bie këmbora, maleve
Gjithë natyra u ndriçua
Edhe ndriçon pafundësinë
Qielli i prillit me një puthje.

Do të zgjojë nga gjumi i largët
Dashurinë s’e kam harruar,
s’e harroj
Thellë në shpirt e kam të shkruar,
sa të rrojë.

Nga po kjo këngëtare: Rovena Dilo: Shkodra ka plot dashuri… (teksti dhe kënga)