Rovena Dilo: Shkodra ka plot dashuri… (teksti dhe kënga)

teksti: Luljeta Dano

Shkodra ka plot dashuri,
Gaz’ e brenga në fshehti,
Por unë të kam dashtë ty.

Shiu mbi liqen piklon,
Vetë e di çfarë më mundon,
Djem e vajza kur festojnë…

E të them kujto,
Vjen ajo që shkon,
Kush të deshi,
Prapë të do…
Afër meje,
Në Shkodër të vish,
Eja shpirti im!

O ujë i njelmtë,
Mbi liqen kur kthen,
Shi i dimrit,
Që aq fort të desha,
Ty në verë.
E mos harro,
Në Shkodër të vish,
Si flaka mes zjarrit,
Gjithë jetën ti të rrish…

E të them kujto,
Vjen ajo që shkon,
Kush të deshi,
Prapë të do…
Afër meje,
Në Shkodër të vish,
Eja shpirti im!