Rovena Dilo: Erdhi prilli, shkriu bora…(teksti dhe kënga)

Erdhi prilli shkriu bora majave
Maleve bie dëbora maleve
është një vajzë, vajzë mali
ështe e bukur si një yll
është brenga e një djali
Borë e bardhë, trëndafil

Erdhi prilli shkriu bora majave
Maleve bie dëbora maleve
E pashë një bilbil mënjanë
Rrinte i struktur qanë me vaj
Pse s’këndon po rri veçan’
Bilbili i mire qan me lot
Zogjteë dy nga dy jetojnë
Dhe këndojnë në fole
Çajnë qiellin e kaltër
Edhe largohen si rrufe

Erdhi prilli shkriu bora majave
Maleve bie dëbora maleve
Gjithë natyra u ndriçua
Edhe ndriçon pafundësinë
Qielli i prillit me një puthje
Do të zgjojë nga gjumi i largët
Dashurinë se kam harruar,
se harroj
Thellë në shpirt e kam të shkruar,
sa të rrojë.

ObserverKult