Djemtë e detit: U ndamë dhe as ti as unë nuk e besonim (teksti dhe kënga)

U ndamë dhe as ti as unë nuk e besonim… interpretuan Djemtë e detit

U ndamë ashtu ne rastësisht
U ndamë pa puthje, pa shikime
Vetëm në heshtje ne u ndamë.

Por ne nuk dinim
vallë do t’i qëndronim
kësaj ndarje krejt të papritur.

U ndamë dhe as ti
as unë nuk e besonim
dhe besonim netëve të gjata
që ne jetonim.

Ti jo mos u ngrys, prej dëshpërimit
Dhe nëse çasti, ty të gënjen
pra hesht ti nën dritën, e këtij mundimi
se nesër patjetër ty gazi të vjen.

ObserverKult

————————————————————————————————

LEXO EDHE: Djemtë e detit: Beteja e dhimbjes (teksti dhe kënga)

I lindur mes detrash
Në netë me stuhi
N’betejën e dhimbjes
Jetë vdekje, njeri
Kaluar shtatë detra
Në rrugën pa kthim
Por kurrë nuk do shuhet
Aspak fari im.
O Zot, unë s’dua të shkoj
Se jam e do jem njësoj
O Zot, unë dua të rri
Unë do luftoj betejën njeri.

Shtatë qiejt o detra
Sikur zunë e thanë
Se kjo jetë o bir
Është oqean
Dhe dhimbja njeri…

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU