Rrëfimi i rrallë i nënës së Ibrahim Rugovës: “Si m’u arrestua djali nga serbët në vitin 1989” (Video)

Në 17-vjetorin e vdekjes së presidentit historik, Ibrahim Rugova, në emisionin “FAKTE me Adnan MEROVCIN”, në KlanKosova janë publikuar pamje ekskluzive të presidentit si dhe rrëfimi i nënës së tij, Sofë Rugova edhe fjalimi i familjarit të ngushtë të tij, Rrustem Rugova.

Në rrëfimin e vetëm të dokumentuar të nënës Sofë, i cili u xhirua nga Adnan Merovci më 1993, ajo dëgjohet teksa rrëfehet për dashurinë e Rugovës për libra, si dhe arrestimin e tij nga policët serbë.

Në këto pjesë të papublikuara më parë të rrëfimit të saj, ajo shpjegon në detaje momentin e arrestimit të djalit të saj, Ibrahim Rugovës nga dy policë serbë.

Këto detaje ajo i shpalos në këtë rrëfim të rrallë për Ibrahim Rugovën./klankosova

ObserverKult


Fahredin Spahija: Ibrahim Rugova

Lexo edhe:

ÇKA THOSHTE IBRAHIM RUGOVA PËR KARAKTERIN, NATYRËN E LETËRSISË…

Ibrahim Rugova i përket brezit të 68-tës, dhe më tej Qarkut Kulturor të Prishtinës. Në fund të viteve gjashtëdhjetë të shekullit njëzet Prishtina u bë qytet universitar duke u prirë nga një lëvizje e fuqishme studentore e kulturore, që mblidhte për të parën herë të rinjtë e tokave shqiptare: në Kosovë e rreth Kosovës.

ObserverKult