Sala ekspozon veprën e veçantë, mesazh për pandeminë

Një instalim i ri i artit nëntokësor në një cisternë të Houstonit pasqyron periudhën e pandemisë dhe kohën e humbur.

Bëhet fjalë për punën e artistit shqiptar Anri Sala. “Time No Longer” instalimi i ri me video dhe zë i artistit është vendosur në Buffalo Bayou Park Cistern në Houston, Teksas.

Puna nga artisti shqiptar, Anri Sal,a eksploron momentin midis të prekshmes dhe asaj jomateriale. Puna e Sala, dhe provokuese, e bazuar në kohë shkon në vende shpesh të vështira. Duke u dhënë zë mendimeve, ndjenjave dhe ngjarjeve për të cilat gjuha nuk është e mjaftueshme.

Ky artist shqiptar kombinon filmin, tingullin dhe instalimin, duke prekur kuptimin e qetësisë së lart dhe poshtë që artisti shoqëron me “Qytetin Hapësinor”.

Me titull “Time No Longer” , vepra gjithëpërfshirëse është e frymëzuar nga astronaut dhe saksofonist afrikano-amerikan Ronald McNair. I cili u lansua në Space Shuttle Challenger në 1986 me qëllimin për të regjistruar muzikë në hapësirë.

Instalimi i cisternës së Sala është një vend i përshtatshëm për t’i lagur përsëri këmbët

Ka qenë një vit i vështirë gjithashtu, për ata që gjejnë bashkësi, kuptim dhe gëzim në dhomat e ekspozitës. Koncerteve dhe ngjarjeve të tjera kulturore. Instalimi i cisternës së Sala është një vend i përshtatshëm për t’i lagur përsëri këmbët. Për të thënë kështu, në botën e përvojave të përbashkëta të artit të brendshëm pas vaksinës.

E hapur që nga java e kaluar, instalimi do të qëndrojë deri në 12 dhjetor. Kështu që nuk ka asnjë nxitim për të bërë një plan për të vizituar në mënyrë të sigurt. Buffalo Bayou Park cisternë, një dhomë nëntokësore me madhësinë e 1.5 fushave të futbollit.

Ajo u ndërtua në vitin 1926 për të ruajtur deri në 15 milion litra ujë të pijshëm për qytetin që rritej. Instalimi i Sala e ndan këtë hapësirë ​​me një ekran gjysmë-transparent 143 metra, i cili lejon të shihet në anën tjetër të cisternës kur objektet e errëta ose kozmosi i zi zënë ekranin.

Cisterna u nxorr nga përdorimi në 2007 dhe më vonë u rinovua për të organizuar turne shkollore dhe klasa meditimi. Instalimet e artit filluan në hapësirë ​​në vitin 2016. Vepra e Sala është e treta që ekspozohet. /abcnews.al

LEXO EDHE: Anri Sala, artisti që futi Shqipërinë në hartën e artit ndërkombëtar bashkëkohor