Sami Frashëri: Të gjithë e duan thjeshtësinë, disa e lavdojnë, pak vetë e zbatojnë

sami frashëri orët

Thënie të zgjedhura të Sami Frashërit:

– Edukata është një petk që do ta veshë njeriun derisa do të jetë gjallë, prandaj duhet pasur kujdes që të jetë sa më e përsosur.

– Mendja e një kombi është arsimi, zemra e tij, morali i përgjithshëm.

– Njeriun e bëjnë të përjetshëm veprat e tij.

– Është trimëri e madhe të heshtësh në tubimin e lajkatarëve.

-Ato çka di njeriu, në krahasim me çka nuk di, janë kurgjë.

– Në vend që të shesësh dituri dhe zotësi, përpiqu t’i fitosh ato.

-Të gjithë e duan thjeshtësinë, disa e lavdojnë, pak vetë e zbatojnë.

 – Atë që nuk është në gjendje të ecë në rrugë të sheshtë, mos e shtrëngo t’i ngjitet malit./ ObserverKult


Lexo edhe:

KËSHILLA E EQREM ÇABEJT: PARA SE TË SHKRUANI PËR GJUHËN SHQIPE DUHET TA KENI KËTË GJË PARASYSH