Sara Teasdale: Nuk më vjen keq për shpirtin tim

Nuk më vjen keq për shpirtin tim,
që i pakënaqur do të iki,
sepse ai mund të jetojë me mijëra herë,
përjetësia është e thellë dhe e gjerë.

Nuk më vjen keq për shpirtin tim,
Por, ah, për trupin tim që duhet të ikë,
të kthehet në një tog të vogël pluhuri,
pa gëzimin që donte aq shumë ta njihte.

Përktheu: Irena Dono

Titulli i origjinalit: “Dëshirë

LEXO EDHE: SARA TEASDALE: TË MË DUASH MË THELLË DHE MË GJATË…