Shpresa Berisha: Të desha me hakikat (Teksti dhe kënga)

Teksti i këngës “Të desha me hakikat” e kënduar nga Shpresa Berisha.

Të deshta me hakikate
të çmova mikeshë të shtrenjtë
mirëpo paskem qenë pa fat hej amon
ç’ma punove pa të drejtë.

Me gjithë zemër unë të deshta
si njëri me mirësi
disa herë unë të buzëqesh aj amon
me mallin e djalit të ri.

Një kujtim që ma ke dhanë
po e ruj me dashuni
do ta kujtojsh fukaranë ej amon
megjithëse m’ke marrë mëni.

Këngën mund ta dëgjoni duke klikuar KËTU

ObserverKult


Lexo edhe:

PIER PAOLO PASOLINI: DITARI

I rritur? Kurrë – kurrë -!
Bash si vetë ekzistenca
që nuk piqet kurrë
duke qëndruar gjithmonë e papjekur
nga dita e mrekullueshme në ditë të mrekullueshme –
unë sall mund t’i qëndroj besnik
monotonisë mahnitëse
të misterit.
Kjo është arsyeja pse unë kurrë nuk e kam braktisur
veten në lumturi,

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult