Shqiptar Oseku: Ti kurrë s’duhej të kishe vdekur, bir…

shqiptar oseku

Samuel

Ti kurrë s’duhej të kishe vdekur.
Në një tjetër botë,
ti s’ke pritur fare as në radhë të kufirit.
Atje kufinj nuk ka,
e ti ke vazhduar rrugën duke pyetur prindërit
a mbërrimë? a mbërrimë? a mbërrimë?
njëqind herë rresht
gjersa më në fund ke mbërritur në shtëpi.
Je shplodhur pak, bir,
e ke dalë të luash me shokët.
U ke rrëfyer tregime të bukura nga Shqipëria.
Mandej je shtrirë që të flesh,
se nesër nis shkolla.
Ti kurrë s’duhej të kishe vdekur, bir.
Dhe kjo botë s’duhej të kishte këso kufinjsh.
Në një tjetër botë,
ti ëndërron se je nisur për diku dhe pyet
a mbërrimë? a mbërrimë? a mbërrimë?
Fli biri ynë, fli. Ti ke marrë leksionin e mortit
dhe tash ke mbërritur në shtëpi.
Plaku yt mezi pret të vie
tek ti.