Pusho krejtësisht i patrazuar Kadare, tashmë ke arritur pavdekësinë

A i është dashur letërsia botës? Ndoshta nuk do të kishim të drejtë ta bënim këtë pyetje që të kujtonim autorët e dobët të TV-it, kur përpiqen të gjallërojnë një bisedë shterpë, sikur pyetja të mos ishte bërë, ndërkaq, mijëra vjet më parë.

Nga Sibel Halimi

Vajti në amshim njeriu që i dha gjuhës shqipe shkëlqimin e një gjuhe të madhe!

Ismail Kadare.

Mbylli sytë më i madhi shkrimtar shqiptar, përmes të cilit bota njohu kodin si mbeti gjallë një komb i vogël e i ndrydhun nga historia, por që gjeti udhën e kthimit në shtëpi: origjinën dhe identitetin Perëndimor!

Pusho krejtësisht i patrazuar Kadare, tashmë ke arritur pavdekësinë!

Letërsia jote na emancipoi e na ushqeu me shpresën e lirisë!

Që sot fryma jote është në shoqëri me Homerin, Sheakespear-n, Dante-n e Tolstoy-n.

ObserverKult


Lexo edhe: