Skënder Rusi: Kur qan një burrë

Ti nuk e di që burri yt ka qarë,
fshehur prej teje dhe prej botës,
mes grushtash kokën e ka marrë
ky fëmijë që i ngjante foshnjës!

Dhe shkak je ti, je vetëm ti,
Se zemra veç për ty i rreh,
Kudo që shkon e di ai
Atë e dimë edhe ne!

Ti nuk e di që burri yt ka qarë,
Fshehur prej teje dhe prej botës,
Dhe shkak je ti, e vetmja ti,
Nën këtë qiell rënduar lotësh!

Ai jeton me ty dhe vetminë,
Me ty edhe pa ty ai ka fjetur,
E do dhe ai pak dashuri ta ketë,
Se s’është i gjallë, por as edhe i vdekur!