Skënder Rusi: Nuk po mësohem dot pa ty

skënder rusi
Skënder Rusi

Nuk po mësohem dot pa ty,
Ti paske qenë
(S’di ç’të të them!)
Nga gjithë ç’kam dhe sheh me sy,
Nuk e gjen dot ç’pjesë më dhemb!

Një zjarr i kaltër mbete ti,
Që nuk më ngroh,
Po veç më djeg!
Ti, brenda meje flaka je,
Tek ajo pjesë që vetëm dhemb!

Të heqësh hënën atje lart,
Do të përmbyset bota krejt!
Ashtu si unë që vdes në çast
Po hoqa pjesën që më dhemb!

ObserverKult

—————————————————————-

Skënder Rusi, ObserverKult
Skënder Rusi

LEXO EDHE:

HERONJTË E MI JANË TË PAZËSHMIT, TË THJESHTËT, QË NUK BIEN NË SY POR E BËJNË KËTË BOTË MË TË MIRË!

Pyetësorit të Prustit i përgjigjet shkrimtari  Skënder Rusi.

Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer?
-Lumturia e përkyer është një dorë e shtirë drejt teje, që ti nuk e takon dot. Të lë vetëm iluzionin që dikur, t’u dha mundësia të shpresoje verbërisht.

Cila është frika juaj më e madhe?
-Natyrisht që vdekja dhe momenti kur unë jam bosh.

Cilin person të gjallë e admironi më së shumti?
-Visar Zhiti, një mik i vjetër dhe një shpirt që vuajtja nuk ia heq dot fisnikërinë.

Cili është personaliteti historik më të cilin do të dëshironit të identifikoheshit?
-“Sy për sy, dhëmb për dhëmb, herët a vonë na bën të gjithëve të verbër”, kjo filozofi e paqes nga Mahatma Gandit gjithmonë ka jehonën e saj tek përjetimi im si njeri që nuk e urren dot as armikun e tij.

Cili është tipari i juaj që nuk e pëlqeni?
-Besimi i tepruar, tek njerëzit, bota, jeta.

Cili është tipari të cilin nuk e pëlqeni tek të tjerët?
-Mosmirënjohja.

Në cilat gjëra e teproni?
-Unë jap dashuri më shumë sesa më kthehet.

Çfarë do t’iu shtynte të gënjenit?
-S’e konceptoj dot.

Cili është rrugëtimi juaj i preferuar?
-Korçë- Egjipt, nga “Lëndina e lotëve”, te Piramidat e Keopsit.

Cilën fjalë apo frazë e përdorni më së shpeshti?
-Se ti gjithmonë seç bën ca gjëra…

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU