Skënder Temali: Me rrogën e parë nënës i bleva një shami…

Kur mora rrogën e parë nënës i bleva një shami,
Një shami ku vajzat e kombinatit kishin hedhur pranverën,
Ku kishin qëndisur ëndrrat e tyre në trajtën e luleve,
Me një harmoni të çuditëshme,
me diell.

Vrapova me të në duar drejt dashurisë tënde,
Erërat ma morën shaminë dhe e ngritën në horizont,
Ma morën nga duart dhe e hodhën
Mbi kokat e zbardhura të gjithë nënave shqiptare,
Mbi shpirtin e tyre hodhën lulet e fushave,
të rudinave
e maleve!

Kur mora rrogën e parë, nënës i bleva një shami!

ObserverKult

Lexo edhe:

EDISON YPI: SHETITENI SHQIPËRINË, PA ASPIRINA, SHAMI LOTËSH…

Shetiteni Shqipërinë.
Pa aspirina, paracetamola, antidepresiva. Me të tilla prishet magjia.
Dhe pa shami lotësh. Ku laget syri dhe hallakatet mendja, lotët fshihen vetëm si ka thënë Murgu; Me duar.

filmat shqiptar shamiDo shihni kodra të bukura dhe fusha të mbjella rrethuar nga korije si bizhu’ të jeshilta me tu deh syri dhe me të ikë mendja.
Do kaloni mes malesh të egër që do j’u kallin frikën këndshëm.
bëni foto mbi liqere të kaltra ku në muzg pasqyrohet Hëna.
Do flisni me fshatarë që do j’u tregojnë halle me ndërlikime të pa besueshme, por të vërteta.
Do kuvendoni me vejusha veshur me të zeza që do j’u tregojnë për burrat e vrarë për hiç gjë me një mijë mënyra.

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult