Test inteligjence: “Zgjoni” gjeniun tuaj të brendshëm duke zgjidhur këtë sfidë

Testet e IQ-së janë një mënyrë e shkëlqyer për të stimuluar aftësitë tuaja mendore, për të mbajtur kujtesën tuaj të mprehtë dhe për t’u argëtuar në të njëjtën kohë.

Enigma e sotme e matematikës do të ushtrojë trurin tuaj në një mënyrë argëtuese. Duket si një seri numrash të renditur individualisht në katrorë.

Qëllimi juaj është të gjeni numrin që mungon në katrorin e fundit.

Në pamje të parë, këto seri numrash duket se nuk kanë asnjë lidhje me njëri-tjetrin. Duke përdorur sensin tuaj të logjikës, do të jeni në gjendje të gjeni ngjashmëri midis tre numrave.

Për ta bërë enigmën e matematikës edhe më interesante, keni një afat kohor prej 15 sekondash për të gjetur përgjigjen e duhur.

Ky afat kohor do t’ju tregojë nëse keni një IQ të lartë apo jo. Pra, para se të filloni, merrni një kronometër. Sigurohuni që të jeni në një vend të qetë në mënyrë që të mund të përqendroheni plotësisht.

Përgjigjuni enigmës së matematikës

A keni arritur të gjeni përgjigjen e këtij testi të IQ-së? Nëse po, ju jeni padyshim një gjeni dhe fuqia juaj e trurit është mbresëlënëse.

Mos hezitoni të provoni lojëra të tjera truri për të përmirësuar funksionin tuaj njohës dhe për të forcuar aftësitë tuaja të të menduarit kritik.

Kjo lloj sfide do të përmirësojë gjithashtu aftësitë tuaja për zgjidhjen e problemeve dhe do t’ju freskojë mendjen.

Nëse nuk mund ta gjeni numrin që mungon, mund të provoni përsëri sa herë të doni.

Gjithashtu mund të provoni të zgjidhni enigma të tjera për t’u praktikuar.

Është interesante që të luash rregullisht këto enigma ndihmon në përmirësimin e kujtesës dhe funksioneve të tjera mendore.

Le të fillojmë me këtë sfidë matematikore. Ju duhet të shumëzoni çdo numër të parë me 3 dhe çdo numër të dytë me 4. Në këtë mënyrë do të merrni:

3 x 3 =   9   dhe     9 x 4 = 36,

5 x 3 = 15   dhe   15 x 4 = 60,

7 x 3 = 21   dhe   21 x 4 = 84.

/ panorama.com.al/ObserverKult


Lexo edhe:

NJË VËZHGIM DHE NJË PROBLEM NË “BIG BROTHER”: TESTI I INTELIGJENCËS, APO SHPËRFAQJA E INJORANCËS?

Nga Luan Rama

Edhe pse një eksperiment social, subjektet e këtij eksperimenti të titulluar “Big Brother” (një huazim prej të ngjashmëve që shfaqen edhe në televizione të tjerë në disa vende të botës), janë të vetëdijshëm se janë zgjedhur për të qenë protagonistë të një shfaqjeje televizive.

Kjo shfaqje transmetohet për shikuesit drejtpërdrejtë përgjatë 24 orëve pa asnjë truk apo retush. Pra, pa fshehur asgjë.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult