Thënie nga Dante Alighieri: Nuk ka dhimbje më të madhe se të kujtosh lumturinë në kohëra mjerimi

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Dante Alighieri:

“Vendet më të errëta në ferr janë të rezervuara për ata që qëndrojnë neutralë në kohëra krizash morale”.

“Nuk ka dhimbje më të madhe se të kujtosh lumturinë në kohëra mjerimi”.

“Tri gjëra kanë mbetur nga Parajsa: yjet, lulet dhe fëmijët”.

“Rruga drejt parajsës nis nga ferri”.

“Ndiq rrugën tënde dhe lëri njerëzit e tjerë të flasin”.

“Në origjinën e saj, poezia është shkenca e gjithë gjërave njerëzore dhe hyjnore, e kthyer në një imazh fantastik dhe harmonik”.

“Dashuria është ndjenja që lëviz diellin dhe yjet e tjerë”.

“Sa më perfekte të jetë diçka, aq më shumë kënaqësi dhe dhimbje të dhuron”.

ObserverKult


Lexo edhe:

SARTRI: ÇDO FJALË KA PASOJA. ÇDO HESHTJE, GJITHASHTU!