Timo Flloko: Sikur ti të mund të vije tek unë…

timo flloko
Timo Flloko

Sikur unë të mund të vija te ty,
Apo ti të mund të vije tek unë,
Përtej të pamundshmes të mundnim,
Midis nesh të ngrinim një urë…

Të mos ndodhte ndarja, siç ndodh,
(ndarjen mos ta kishim për fat),
Ta ngrinim lartësish atë urë,
Në erë…në imagjinatë…

Le të ishte ajo krejt iluzore,
Si Kulla e Babelit që s’u ngrit ndonjëherë,
Lartësisë, dashuria a s’do ish qiellore,
Edhe pse e ngritur në erë….?!

*Titulli i origjinalit: “Si kulla e Babelit…”

——————————————————–

LEXO EDHE: TIMO FLLOKO: SI MA NDANË FAMILJEN PAS PRISHJES ME JUGOSLLAVINË

Aktori shqiptar Timo Flloko ishte rrëfyer para publikut gjakovar si asnjëherë më parë. I ndodhur atje, vite më parë, si i ftuar i edicionit të parë të filmit me metrazh të shkurtër “Gjakova film festival”, aktori shqiptar kishte përçuar emocione te publiku, në një bashkëbisedim që ka zgjatur më shumë se 2 orë, i zhvilluar në kuadër të edicionit të parë të këtij festivali.

Ai kishte folur për përvojat e tij, familjen, teatrin dhe filmin shqiptar.

“Mund të duket pakëz e ekzagjeruar, por gjatë rrugës për në Gjakovë, tërë kohën më është bërë mishi kokrra-kokrra, kur shihja sesa shumë jemi afruar me njëri-tjetrin”, ka thënë aktori, ndërsa për herë të parë ka treguar historinë e familjes së tij, e cila për disa vite kishte jetuar mes Kosovës dhe Shqipërisë së ndarë.

Ai ka rrëfyer se ka lindur dhe ka jetuar në Pejë deri në moshën 8-vjeçare, ndërsa në gjashtë prej këtyre vjetëve ka jetuar i ndarë nga babai dhe vëllai i tij.

“Kur isha veçse 2-vjeç, Shqipëria ishte prishur me Jugosllavinë dhe babanë tim e detyruan të largohej nga Peja dhe të kthehej në Shqipëri. Kur shkuam në kufi, kufitarët i njoftuan babait se kanë urdhër që të lejojnë vetëm atë të kalojë, por jo familjen”…

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU