Tonin Tërshana: Kur vjen pranvera (teksti dhe muzika)

“Kur vjen pranvera” interpreton Tonin Tërshana

Hapa dritaren, të dhomës sime
Në kornizën e qiellit të kaltër
Hyni një degë e bajames së mbushun, me lule të bardha
Pranë meje dikush tha
Erdh pranvera
Por unë nuk e besova

Fluturoi dallën’yshja para syve të mi
Me rreze të diellit ngrihet në ajër
Ngriti cicërimi i gëzushëm i saj
Gjeti folenë
Dhe prapë dikush më tha
Erdh pranvera
Por unë nuk e besova

Erdhe ti tek unë
Me ato flokë të verdhë
Me një bluzë të hollë
Mbuluar supet të njomë
Nëpër sytë e tu, çelte lule limoni
Nëper buzët të tua, pikonte erë limoni
E besova
Erdh pranvera
Kishte ardh’ pranvera

Hapa dritaren e dhomës sime
Retë e bardha të vogla, të vogla
Copat e shpresave lartë fluturuan, në qiej të kaltër
Pranë meje dikush tha
Erdhë pranvera
Por unë nuk e besova

Qëndroi dallën’yshja e varun n’fole
Flatrat e lehta i rrihte në erë
Qielli pa fund, dhe dielli u futë në krahët e saja
Dhe prapë dikush më tha
Erdh pranvera
Por unë nuk besova.

ObserverKult

——————————

tonin tërshana kur vjen pranvera

Lexo edhe:

TONIN TËRSHANA: VAJZË MOJ, LULE MOJ (TEKSTI DHE KËNGA)