Tre filma të Kosovës shpërblehen në festivalin “goEast” të Gjermanisë

As në kohë pandemie filmat vendorë s’kanë të ndalur.

“Në mes”, nën regji të Samir Karahodës, të hënën ka marrë Çmimin kryesor në kategorinë e filmave të shkurtër në Festivalin e Filmit të Evropës Qendrore dhe asaj Lindore “goEast” në Wiesbaden të Gjermanisë.

Dokumentari në zhvillim i More Raçës, “Home is where the films are” është shpërblyer me grantin për hulumtim “Renovabis Research Grant”, kurse filmi i metrazhit të gjatë “Zana“, nën regji të Antoneta Kastratit, ka marrë çmimin e televizionit “3sat”.

Edicioni i 20-të i festivalit “goEast” është mbajtur online nga dita e 5-të e këtij muaji dhe ka përfunduar të hënën, kur është mbajtur edhe ceremonia e ndarjes së çmimeve.