Trix: U ndamë në errësirë, atë natë kur binte shi… (teksti dhe kënga)

Ju ftojmë ta dëgjoni këngën “U ndamë në errësirë, atë natë kur binte shi” nga Trix.

U ndamë në errësirë
Atë natë kur binte shi
Me puthe një herë
Më the lamtumirë.

Dy lotë më pikojnë
O shpirti im
Pse më len të vetëm
Sa je e pamëshirë.

Ato fjalë i kujtoj
Zemra më vajton
Të dua vashë të dua
Pa ty s´mund të jetoj.

Këngën mund ta dëgjoni duke klikuar KËTU

ObserverKult


Lexo edhe:

TRIX: MOJ ZESHKANJA IME…(TEKSTI DHE KËNGA)

Moj zeshkanja ime
shikimi yt më djeg si zjarr
pranë lumit qëndrojmë të dy
në zemër kemi një mall.

Kuptoje një zemër djali
që dashuron, dashuron
kuptoje një dashuri t’sinqertë
që t’adhuron, t’adhuron.

Tekstin dhe këngën mund ta shikoni KËTU:

ObserverKult


“mental furniture”

“MENTAL FURNITURE” DHE SHQIPTARËT

Në botën shqiptare dija shkencore nuk bën pjesë në atë që anglezet e quajnë “mental furniture”, madje as te këta që kanë grada akademike. Termi “mental furniture” mund të kuptohet si korpusi i njohurive, dijeve dhe diturisë në përgjithësi që njeriu i fiton përgjatë viteve.

Nga Fadil Sahiti


Sot (ndoshta) ne lexojmë shumë më shumë sesa kemi lexuar më parë. Kemi shumë më tepër burra dhe gra inteligjente që lexojnë romane dhe ndonjëherë shohin edhe shfaqje. Lexojmë shumë më tepër gazeta (elektronike, sepse të shtypura nuk kemi më).

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult