Vaçe Zela: Lemza (teksti dhe kënga)

O ra zilja m’nisi frika
msusi hyri në mësim
dhe në vend si s’më ra pika
Kur ai thirri emrin tim.

Unë asnjë fjalë s’kisha mësuar
Se mbrëmë në takim isha me ty
Po nisi lemza e bekuar
Në d’rrasë të zezë shihja dy sy.


Ohoho mos më ngacmo
Ohoho se me mundon ooo
Tralalala…

Ç’më kujton kaq shpesh mor djalë
Lemzë or lemzë më lerë të qetë
Është turp i madh kur s’di një fjalë
Edhe lemza kisha mbet.

M’ lerë moj lemzë se mbarova
Çdo mësim unë ta mësoj
Po të jap fjalën po kalova
Në takim më shpesh do shkoj.

Ohoho mos më ngacmo
Ohoho se me mundon ooo
Tralalala…

Por lermë moj lemzë se mbarova
Çdo mësim unë ta mësoj
Po të jap fjalën po kalova
Në takim më shpesh do shkoj

Në takim më shpesh do shkoj
Në takim më shpesh do shkoj