Këngë që s’harrohet/ Vaçe Zela: Moj e bukur Arbëri (teksti & video)

Ju ftojmë ta dëgjoni një nga perlat e kënduara nga e madhja Vaçe Zela këngën Moj e bukur Arbëri”

Në breg pulëbardhat çajnë fluturim
si kënga jonë plot mall.
Këndojmë nga larg me dashuri,
moj Arbëri.

Të parët tanë me brengë të lanë,
sa kohë më nuk të panë?
por sot si lule më je ti,
moj Shqipëri.

Valët e detit shkumojnë plot dallgë,
bashkë me shokët në breg kemi dalë.
Sa kemi mall s’ka deti valë,
o moj e bukura Arbëri.
Shikojmë nga larg, mendojmë për ty,
o moj e bukur Shqipëri.

Këtej ne degë, ti rrënjë matanë,
N`mes deti me stuhi.
Shkuan kaq mote e degët s’u thanë,
moj Arbëri!

Kjo kënga jonë, për ty përherë
na djeg si zjarr në gji.
Tek zjarri yt ne jemi përjetë,
moj Shqipëri!

Valët e detit shkumojnë plot dallgë,
bashkë me shokët në breg kemi dalë.
Sa kemi mall s’ka deti valë,
o moj e bukura Arbëri.
Shikojmë nga larg, mendojmë për ty,
o moj e bukur Shqipëri.

ObserverKult


Kliko edhe:

VAÇE ZELA: KUR BJEN FYELLI, ÇIFTELIA…(TEKSTI DHE KËNGA)

Kliko KETU për ta dëgjuar

Muzika: Pjetër Gaci
Teksti: Aleksandër Banushi

Kur bjen fyelli e çiftelia
Natën deri vonë
Vet nga zemra knon malsia
krenaria jonë
Ti o fyell i barijve bukur po tingëllon
Si kristalet nëpër kroje
Zëri yt buron

Bjeri çiftelisë o djalë
këngë e trimave ushton
kur bjen fyelli e çiftelia natën deri vonë
vet nga zemra knon malsia
krenaria jonë

Me dy tela çiftelie
këngën do qëndis
do këndoj nëpër korije
shkrepave t’malsisë
Kënga ime dhe jehona
maleve t’ushtoj
të gëzohen bjeshkët tona krenaria jonë

Bjeri çiftelisë o djalë
këngë e trimave ushton
kur bjen fyelli e çiftelia natën deri vonë
vet nga zemra knon malsia
krenaria jonë

ObserverKult