Vdiq përkthyesi i njohur, Aristidh Ristani

aristidh

Përkthyesi i njohur, Aristidh Ristani, vdiq në moshën 84-vjeçare duke lënë pas përkthime të shumta si pasuri.

Emri i Ristanit lidhet ngushtë me letërsinë, sidomes me atë gjermane dhe franceze. Ai ka përkthyer dhe sjellë në shqip autorë të njohur, si: Goethe, Hesse, Zweig, Roth, Remarque, Canetti, Maupassant.

ObserverKult

Lexo edhe:

MBAHET CEREMONIA E LAMTUMIRËS PËR KINEASTIN KRISTAQ DHAMO