Xhevdet Bajraj flet për librin e tij të ri “Me zemër në qese najloni”

Xhevdet Bajraj, shkrimtari shqiptar që jeton në Meksikë, në një intervistë rrëfeu për jetën dhe karrierën artistike. Ai foli edhe për krijimtarinë dhe librin e tij të fundit “Me zemër në qese najloni”.

“Me zemër në qese najloni” ka lindur shpejt sepse realiteti në Kosovë, Meksikë e tërë botën puna e pandemisë thjesht më nxorri me zor këtë, sidomos situata politike në Kosovë që tek mërgimtarët ka një peshë më të madhe pasi përgjigjet me nostalgji dhe malli”, tha ai i ftuar në Ora 7 në Klan Kosova.

Ky është libri i parë që ai shkruan vetëm në gjuhën shqipe teksa librat e tij i shohim dygjuhësh ‘për të gjetur një pikëtakim’.

Prej 21 vitesh poeti Xhevdet Bajraj jeton në Meksikë, një zgjedhje në fakt e imponuar siç është shprehur në një intervistë më herët për ‘Diaspora Shqiptare’, që për të është si ajo “pjata me shalqi, mollë a dardhë, mbi të cilën është hedhur spec djegës”.

Lidhja e tij me vendlindjen, Rahovecin por dhe viset kosovare e shqiptare ështe gjithmonë e gjallë. Rahoveci për të është kërthiza që e lidh me mëmëdheun dhe që vazhdon t’i ushqejë shpirtin. Viti i shkuar ishte i pari që nuk mundi të kalojë pushimet këndej botës, por kjo verë e gjen atë në vendlindje.

“E keqja është se edhe po të mund të kthehesha në atë ditë, do të vendosja njësoj”, thotë ai për Meksikën, vendlindjen e realizmit magjik, një magji që thjesht mund të shihet me sy, mund të preket me dorë.

LEXO EDHE: Xhevdet Bajraj boton libër të ri me poezi