Xhoi: Kur nata mendjen ma pushton (teksti dhe kënga)

Nga ditët që lashë pas
I shoh në sy
Vitet që humbas, me ty
Peshën nuk e ndjej as me ty
Fjalët nuk i gjej.

Sa filloj në sytë dhe ëndërroj
Fjalët, notat, tingujt i shndërroj
Filloj këndoj.

Kur nata mendjen ma pushton
Dua të shpërthej
Kujton se s’ndjej unë për ty
Se brenda teje unë jetoj
S’dua të kthej sepse unë ndjej
Dua të ndjej.

Avuj dimri le ti pas
Ti shoh në sy
Por kohën s’e humbas
Dhe kur ti mbyll sytë dhe ëndërron
Tjetër botë pa mua të pushton
Fillon këndon.

Kur nata mendjen ma pushton
Dua të shpërthej
Kujton se s’ndjej unë për ty
Se brenda teje unë jetoj
S’dua të kthej sepse unë ndjej
Dua të ndjej.