Adelina Mamaqi: Vajtim i gruas së dëshmorit

Eh!…Ja, tek ai bli,
Ry “Mirë ardhësh!” të thash unë.
Dhe ti ma ktheve ëmbël shumë:
“T’u mirë u pafshim përsëri!”

Eh, ja atje tek ai bli,
që qesh e qan tok me natyrën.
atje dëgjova unë mënxyrën:
“Nuk do të kthehet më ai!”

Sa plagë morë? Si ta di?
Eh, si ta di ku e ke varrë?…
Kur më merr malli, për të qarë,
Kryet mbështes tek ai bli…

ObserverKult