Adem Gashi: Do ditë t’mbrapshta hyjnë midis meje e teje

do ditë t’mbrapshta hyjnë kanjiherë
midis meje e teje
se ka edhe ditë e net t’mbrapshta

dhe kush me e marr me mend jo
se, ta zâmë, për disa insekte
edhe orët janë shekuj

e kur territ merr përhanshëm
zâni i shtjerrun i shpendkeqes
t’bân me t’zânë veç éthet

mandej kujtohesh tan shend
se âsht dikund edhe nji Kryeshpend
qe nuk i len vend tmerrit

ObserverKult