Ahmet Selmani: Dashuria ka sy fluturash

ahmet selmani gjarper observerkult


(ose bashkimi i tokës me qiellin)

Dashuria
ka sy fluturash
dhe sodit nga qielli në tokë
mbi lulet e çelura
pastaj
vriktas zbret poshtë
ndalet mbi fletëzat e luleve
dhe e sodit qiellin e kaltër
kështu
e bashkon qiellin me tokën
dhe hap rrugën prej ajri
për të ecur engjëj
të buzëqeshur.

ObserverKult

Lexo edhe:

AHMET SELMANI: VJEDHJA E LULEVE TË PARAJSËS

AHMET SELMANI: DORUNTINA NUK E PRET KONSTANDININ


Lexo edhe:

NË FERR APO PARAJSË, KU TË DËRGON DASHURIA? JA ÇFARË THONË PROVERBAT…

Kemi lexuar aq shumë thënie për dashurinë e prap na mbushet mendja se nuk dimë gjë për të. Dikush thotë se të dërgon në ferr e dikush në parajsë.

Disa mendojnë se ka dashuri të pastër. të vërtetë, të sinqertë e disa e mohojnë tërësisht.

E konsiderojnë si trillim, si shpikje e trurit, e mendjes sonë për ta mbytur vetminë.

ObserverKult ju sjell disa thënie që ju bëjnë të shetisni sa nga njëra anë në tjetrën të qasjes ndaj dashurisë:

Dashuria që nuk mund ta kemi është ajo që zgjat më së shumti, dhemb më së thelli, por ndihet më së forti./ Shekspiri

Të duash do të thotë ta vendosësh lumturinë tënd në lumturinë e dikujt tjetër. /G.W.von Leibnitz…

Tekstin e plotë e gjeni KËTU