Albina Muçaj: Më duaj siç poeti dashuron gruan

Si poeti poezinë
stinët m’i qëndis

Vargoji vargmalet e fjalëve
Hape bjeshkën e zemës

Nuk të dua nëse nuk më je poeti
Shpirtoqean me puhizë e dallgë

Më dashuro me gjak Hamleti
Fshij nga sytë lotët e djaloshit Verter

Më mbaj në duar
Dhe më jep frymë nga fryma jote

Ah lutu për Danten
Kurrë mos ta humbasësh Beatriçen

Pa gruan nuk do ishte dielli as hëna
Lapsi i poetit pa muzën do të bëhej krongjill akulli

Më duaj siç poeti dashuron
Gruan.

*Titulli i origjinalit: “I keq”